.

Делегация на ОВЛБ, водена от НУ брат Валери Митков, почетен ВМ на ОВЛБ, взе участие в годишната асамблея на Великата ложа на Русия

Делегация на ОВЛБ, начело с Почетния велик майстор на ОВЛБ – НУ брат Валери Митков участва на 30 юни и 1 юли т.г. в Годишната асамблея на Великата ложа на Русия в Москва.

Преминала под знака на 300-годишнината от създаването на първата Велика ложа в Англия на 24 юни 1717 г. в Лондон, на Асамблеята в Москва участваха Великите майстори на Великите ложи на Казахстан, Армения и Грузия, получили Светлината от Великата ложа на Русия. Тук бяха дошли и представители на Велики ложи от Гърция, Швейцария, Италия, Естония, Чехия, Унгария и др.

На 30 юни Великият майстор на Русия – НУ брат Андрей Богданов даде прием за чуждите делегации, на който отдели специално внимание на представителната група на ОВЛБ и разговаря с ръководителя ѝ НУ брат Валери Митков и другите членове на българската делегация.

Самата Годишна асамблея на Великата ложа на Русия се проведе на следващия ден – 1 юли 2017 г. На нея домакините наградиха с медали и грамоти заслужилите с масонската си работа руски братя масони. За Почетен велик майстор на Великата ложа на Русия бе обявен Великият майстор на Великата ложа на Казахстан.

На всички ръководители на делегации Великият майстор на Русия – НУ брат Андрей Богданов подари паметен знак с надпис: „Асамблея на ВЛР ’2017”.

Ръководителят на нашата делегация – НУ брат Валери Митков, благодари за топлия прием на руските братя и от името на Великия майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов, поздрави участниците в Асамблеята и предаде на Великия майстор на Русия неговите благопожелания за здраве и успех в работата на руското регулярно масонство в световното братство на свободните зидари.

На Гала вечерята обмяната на пожелания между братята от всички страни, дошли на Асамблеята в Москва, продължи. (Бюлетин на ОВЛБ)

към начало