.

Участие на ОВЛБ в Годишната конференция на Националната Велика ложа на Румъния

Годишната конференция на Националната велика ложа на Румъния се проведе на 11 юни 2017 г. в сградата на Парламента, зала „Александър Куза” в Букурещ.

В работата на конференцията взеха участие всички пристроечни структури в Ориент Румъния: „Шотландски обред”, „Свещена кралска арка”, „Йорк”, „Шрайн”, „Мемфис-Мизраим” и „Жак дьо Моле”.

Чуждестранните велики ориенти бяха представени от делегации на Великите ложи на Албания, Монако, Азърбайджан, Украйна, Молдова, Словакия, Литва, Того, Естония, Русия, Кипър, Полша,Турция, Финландия, Израел, Бряг на слоновата кост, Португалия, Испания, Гърция, Италия, Индия, Франция, Швейцария, Германия, Швеция и Англия.

Делегацията на Англия беше ръководена от Великия канцлер на Обединената велика ложа на Англия – ВУ брат Дерек Динсмор.

Обединената велика ложа на България беше представена от Стария заместник-велик майстор на ОВЛБ и Велик представителна на НВЛР в ОВЛБ – ВУ брат И. Д.

Работата на конференцията беше ръководена от Великия майстор на НВЛ на Румъния и Изпълнителен секретар на Световната конференция на Регулярните велики ложи – НУ брат Раду Баланеску. (Бюлетин на ОВЛБ)

към начало