.

„IX-ата Световна конференция на Гарибалдийските ложи” през 2018 година ще се проведе в София

 

МУ брат М. С. ,

Майстор на ложа „Капитан Петко Войвода-Гарибалдиец”, Пловдив

 

За щастие на всички български масони и на всички български Гарибалдийци спечелихме домакинството на “IX-ата Световна конференция на Гарибалдийските ложи ‘2018”.

Във Фолоника, област Тоскана в Италия, на 30 септември 2017 г. гласуваха 65 майстори на Гарибалдийски ложи от цял свят за домакинството през следващата масонска година, Нашата ложа “Капитан Петко Войвода-Гарибалдиец”’ беше избрана единодушно, но при голяма конкуренция от Гарибалдийски ложи от Бразилия, Куба, Уругвай и не на последно място от руската столица Москва.

Искам да благодаря на италианските и френските братя за доверието и огромната подкрепа, която ни оказаха на избора ни за домакини за това голямо международно събитие. Естествено е, че това се дължи на огромния авторитет на българските масони и на изключителните масонски и приятелски отношения между великите ложи на България, Италия и Франция. Това го показаха всички братя след гласуването за България със своята радост радост и поздравления към нас, както от всички присъстващи братя, така и от великите майстори на Италия и Франция.

Във Фолоника присъстваха повече от 700 братя и сестри от цял свят. Тези дни на прекрасни взаимоотношения и изказвания за масонството, тези мигове, прекарани заедно с братята и сестрите, както и с техните деца от цял свят, ще останат за цял живот.

Надяваме се в този приятелски, човешки и масонски дух да протече и нашето домакинство през 2018 година в София. Надяваме се да ни подкрепят и се присъединят всички братя от Обединената велика ложа на България на “IX-ата Световна конференция на Гарибалдийските ложи”.

Имам уверението от г-жа Аннита Гарибалди, правнучка и единствен наследник на генерал Джузепе Гарибалди, да присъства лично на българското домакинство на Конференцията през 2018 година в нашата столица София. ◊

Знамената на участниците в “VIII-ата Световна конференция на Гарибалдийските ложи” във Фолоника, област Тоскана в Италия

към начало