.

Великият майстор на ОВЛА, Негово Кралско Височество, Херцога на Кент, благодари лично на Великия майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов

 

На 30 и 31 октомври 2017 г. в Лондон бе кулминацията на многобройните прояви в честване на 300 годишнината на Обединената Велика ложа на Англия.

 На това историческо събитие участва и Обединената Велика ложа на България в лицето на нейния Велик майстор НУ брат Искрен Йотов. На 30 октомври той бе официално приет в Големия храм на Свободното зидарство, където бе посрещнат от Великия майстор на ОВЛА – Негово Кралско Височество Херцога на Кент. НУ брат Искрен Йотов е поздравил своя домакин с три вековния юбилей на първата велика ложа в света и прекрасно проведените, незабравими тържествени прояви по повод на юбилея. От името на ОВЛБ той е връчил на Великия майстор на ОВЛА паметни подаръци – книгата „Българската цивилизация“ и реплика на меча на Хан Кубрат.

В отговор на неговото посещение и оставените впечатления от проведената среща, Великият майстор на ОВЛА е изпратил на 29 ноември 2017 г. благодарствено писмо до НУ брат Искрен Йотов.

В него се казва:

Скъпи братко Йотов,

 

За нас беше удоволствие да ви приветстваме по време на нашите тристагодишни празници в Лондон.

Беше много мило от вас да направите представяне. Книгата „Българската цивилизация (2005) и мечът в презентационната кутия, с представеното ви изложение, са експонирани в специална изложба в нашия музей и ще бъдат включени в нашите постоянни колекции. Моля, предайте на вашите братя нашата благодарност за тяхната щедрост.

 

С уважение и братски,

(личен подпис)

Велик майстор

 

Реплика на меча на кан Кубрат (635 – 665 г.) и книгата „Българската цивилизация“, издание на ТАНГРА ТанНакРа ИК, в музея на Обединената велика ложа на Англия  ̶  дар от Обединената велика ложа на България по повод 300-годишнината на ОВЛА.

 

 

към начало